dinsdag 15 augustus 2017

Grauwe Eeuw fanclub (deel 1)Zoals iedere Nederlandse actiegroep kan beamen heb je in Nederland al vlug een hele schare volgers die al je stappen volgen en overal je naam in de mond nemen, een fanclub zogezegd alleen net iets anders.

Het antiracisme kent een hele andere soort fanclub dan het woord zou vermoeden maar toch is alles aan ze vergelijkbaar behalve hun intenties. Ik bedoel natuurlijk de internetracisten en trolls. Onze groep heeft een hele trouwe fanclub die onder elk nieuwsartikel, facebookstatus, youtubefilmpje en tweetje vol passie hun gevoelens over ons ventileren. Deze fanclub is een aanwinst voor elke actiegroep want ze zorgen continu voor reach en traffic en bezorgen ons de reputatie die bedrijven afschrikt wanneer ze ons googelen.

Een andere wijze waarop ze ons flink supporten is door het taalgebruik, wat bijna altijd bevestigend is voor hetgene wat wij beweren hetzij door de racistische rommel wat ze plaatsen of door de agressie die ze tonen. We hebben al met meerdere instituten aan tafel gezeten die aangaven dat de haat en het racisme wat hun overdonderde een belangrijke drijfveer was om z.s.m. tot een compromis te komen. Hun belangrijkste argument was dan dat ze niet de indruk willen wekken dat ze dezelfde denkwijze erop nahouden dan onze fanclub. Dit was vooral het geval bij acties die dankzij de fanclub aandacht kregen op Powned / Geenstijl of andere racistenfora als De Dagelijkse Standaard of ThePostOnline.. de Nederlandse afdeling van Breitbart zeg maar.

Onze fanclub heeft verschillende soorten leden, maar als er een is dan is de rest er binnen de 10 minuten.. We weten uit het verleden dat ze speciaal groepjes daarvoor aanmaken waarin ze elkaar verwittigen, echte fans willnlen namelijk niks missen. Enkele soorten leden zijn degenen die ons proberen belachelijk te maken, degenen die persoonlijk ons proberen te kwetsen, degenen die alleen maar discriminerend naar mensen met aandoeningen, de lgbtqiap gemeenschap, vrouwen etc kunnen doen in hun poging niet racistisch te zijn, de "intellectuelen", die alleen maar met whitesplaining komt aanzetten, de 'geen racisten' die overal komen verkondigen dat iets niet racistische is (behalve wij dan) en die je bijna gelooft tot je hen facebook bekijkelt waar de moslimshaat en zwarte pieten vanaf spatten, de anonieme racisten die onder een vals account reageren met racisme, de leden van de knutselclub die met bewerkte foto's van ons komen aanzetten in de hoop dat ze ons kwetsen en dan heb je nog de hartstochtelijke redevoerders. Die laatste die steken de meeste energie in hun idolen en wij hebben onze eigen redevoerder in onze fanclub. We zullen aan ze allemaal aandacht schenken in de toekomst maar omdat deze persoon, Rick Metunen, zoveel passie en energie aan ona besteedt gunnen we hem de eer. Excuses aan de anderen, jullie komen nog aan de beurt maar Rick is met stip onze no.1 fan.

Rick is onder elke publicatie waarin wij genoemd worden te vinden. Zoek maar zelf voor de grap een artikel uit waaronder je via je fb kunt reageren, grote kans dat Rick er te vinden is. Rick is vooral idolaat van een van onze leden en Rick is ervan overtuigd dat onze groep alleen uit dit ene lid bestaat. Het is best bewonderenswaardig dat hij dit volhoudt aangezien we dingen hebben gedaan die voor een enkel persoon onmogelijk zouden zijn om uit te voeren. Rick gelooft in de imuniteit en superioriteit van de instituten en heeft niks op met zelfeducatie en anders ervaringen uit eerste of tweede hand. Ricks belangrijkste boodschap is dat wij onbelangrijk zijn en niemand zich interesseert om ons... zou hij de ironie van die bewering nou echt niet inzien na al die hartstochtelijke betogen?

Dit is een van de laatste interacties met Rick.. Onthou die naam dit stuk zullen we namelijk vast en zeker vaker aanvullen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Over de 4,5 miljard gulden ‘herstelbetalingen’ die Indonesië aan Nederland heeft betaald

Over de financiële voordelen die Nederland gehaald heeft uit de soevereiniteitsoverdracht aan Indonesië op 27 december 1949 wordt door Neder...