dinsdag 8 augustus 2017

Meten met dubbele maten op zijn Nederlands


*Nederland, het beste kind uit de klas. Het land wat de mensenrechten hoog in het vaandel heeft en waar racisme overwonnen is. Nederland is zo moreel superieur dat het zich kan veroorloven om met het vingertje naar andere landen te wijzen. Neem de Armeense kwestie waarmee ze die stoute Turken steeds op hun verantwoordelijkheid wijzen. Foei Turken dat jullie niet de verantwoordelijkheid nemen voor de vele doden die gevallen zijn in een situatie die Westerse landen hebben gecreërd toen ze persé dat Ottomaanse rijk van jullie wilden vernietigen. 

Nederland waar iedereen in het verzet zat na de oorlog, je weet wel diezelfde oorlog die hier elk jaar herdacht wordt want tijdens die oorlog werden de meest gruwelijke zaken ooit gedaan en het is dan ook meer dan terecht dat de slachtoffers daarvan nog steeds gecompenseerd worden. Diezelfde oorlog waarin Nederland verhoudingsgewijs de meeste SS'ers voor de nazi's leverde en tijdens welke 40% van de Nederlandse Joden gedeporteerd werden, een percentage vergelijkbaar met die in nazigezinde landen. Nederland wat voor een warm welkom voor de Joodse gemeenschap zorgde na de verschrikkingen van WOll.

Maar hoe handelen de Nederlanders hun eigen bloedige verleden af? Hoe gaan ze om met de bloedbaden die ze zelf enkele jaren na die vreselijke oorlog aanrichten? Een land dat zo moreel superieur is zal toch alles proberen om eigen oorlogsmisdaden te erkennen en herdenken? Zal toch zorgen dat de daders van die misdaden berecht worden en van hun voetstukken gehaald worden en tijdens dodenherdenkingen geschrapt worden?

Volgende screenshots komen uit een enkel nieuwstopic over nieuwe feiten betreffende Nederlandse oorlogsmisdaden (tegen eigen onderdanen) die plaatsvonden te Celebes (huidige Sulawesi) in 1947. Dit zijn geen uitzonderingen deze reacties waren meer dan de helft van de reacties op de Facebookpagina. Nu zul je denken dat dit op de Facebookpagina van fascistisch GeenStijl of ThePostOnline staat maar niets is minder waar. Dit komt vanaf de Facebookpagina van het keurige staatsnieuws NOS.

Trigger warning: white innocence, victim blaming, derailing en apologetisch gedrag.

*het moge duidelijk zijn dat veel van de zaken die hier staan sarcastisch bedoeld zijn.Volgens Jeannette zijn ereschulden iets verwerpelijks. Bruine mensenlevens zijn blijkbaar niet veel waard, zelfs al is je land steenrijk door het uitbuiten van die levens. De toegewezen schadevergoeding in de zaken van de weduwen van Sulawesi waren overigens een schamele €20.000,- een bedrag waar Jeannette geen boterham minder om zal eten.

Achter ieder racistisch nepaccount zit een echt persoon.Peter de Wit vindt dat nabestaanden van Nederlandse massa-executies geen recht hebben omdat hij niks krijgt van de Spanjaarden en Fransen. Zou hij weten dat gemiddeld Nederland geen problemen had met de Spanjaarden en juist moest vrezen voor Willem van Oranje en zijn Geuzen?

Omdat dit in 1947 plaatsvond moeten we er maar niet meer over hebben volgens Tim. Dat wordt een stille 4 en 5 mei volgend jaar.

Harry begrijpt de VOC mentaliteit als geen ander. Alleen Nederlanders mogen kritiek uiten op andere volken. 

Het probleem is nou juist dat op 4 mei de slachtoffers herdacht worden en niet de daders. Op dit moment worden er zeer veel daders herdacht op 4 mei.

Jan vindt het onbelangrijk dat de slachtoffers Nederlandse onderdanen waren. Ze hadden geen eens een Nederlands paspoort dus tellen ze niet mee. 

Dat het verleden met rust gelaten moet worden is opmerkelijk voor een land wat massamoordenaars van meer dan drie eeuwen geleden een standbeeld geeft. 

2 jaar na de Shoah

Dus in het reine komen met het verleden is 'weg met ons mentaliteit'?

Wij maken dit soort mensen graag kotsmisselijk

Op geld beluste totoks gaan niet samen met op geld beluste advocaten


Zonder erkenning kan er geen samen zijn.

Ja, want ze zuigen dit echt uit hun duim

Zij deden het ook... dus is het niet belangrijk

Toch zijn er internationale afspraken gemaakt over wat wel en niet toegestaan is in een oorlog.Dat dachten de KNIL soldaten ook na de zoveelste volkerenmoord

Een deel van de mensen leeft nog... en Nederland had zogenaamd geleerd van WOll. Iets met 'nooit weer'...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Over de 4,5 miljard gulden ‘herstelbetalingen’ die Indonesië aan Nederland heeft betaald

Over de financiële voordelen die Nederland gehaald heeft uit de soevereiniteitsoverdracht aan Indonesië op 27 december 1949 wordt door Neder...